Våra event

Påsken närmar sig

Våren är i luften, solen börjar värma, och med då kommer en av årets mest älskade högtider – påsken! Det är något alldeles särskilt med att samla familj och vänner kring en påskbuffé, fylld av både traditionella klassiker och nya favoriter.

Vi på Le Festin har tagit fram en påskmeny som kombinerar traditionella påskrätter med nya, spännande smaker. Oavsett om du firar påsk med familj eller vänner så kommer vår buffe att ge dig en härlig påskupplevelse!

Förrättsbuffé – Påskens klassiker i miniformat

  • Ägghalvor med Löjrom, crème fraîche & dill
  • Inlagd sill i två smaker (klassisk & senap/apelsin)
  • Matjessilltårta på kavringsbotten (i portionsbitar)
  • Små potatisbakelser med gräddfil & gräslök
  • Miniknäcke med västerbottensost och picklad lök
  • Färska brödsorter & smör

Varmrättsbuffé – Rustikt och vårfräscht

  • Ugnsrostad lammstek med vitlök och rosmarin
  • Honungsglacerade rotfrukter & färskpotatis med dill
  • Citron- och timjanbakad laxfilé
  • Vegetariskt alternativ: Fyllda portobellosvampar med fetaost, soltorkad tomat och örter
  • Frisk ärtpesto & rödvinssås
  • Vårig sallad med sparris, rädisor, babyspenat och senapsvinägrett

Dessertbuffé – Ljus, söt och citronfrisk

  • Små citronpajer med marängtopp
  • Choklad- och apelsintryfflar (i påskäggsform)
  • Mini-pavlovas med passionsfrukt och färska bär
  • Påskgodisfat med chokladägg, mandelägg och marsipanfigurer
  • Kaffe & tebuffé med citronmeliss och honung

Vi älskar att skapa menyer som gör varje fest till något alldeles extra. Låt oss ta hand om maten så att du kan njuta av påsken fullt ut!

Glad Påsk och välkommen att boka din påskmeny idag!

En smakrik kickoff med Nordika Solutions AB

Vi på Le Festin har förmånen att få arbeta med många spännande företag, och ibland får vi extra roliga uppdrag som verkligen sätter guldkant på både dagen och maten. Ett sådant tillfälle var när vi fick äran att leverera catering till Nordika Solutions AB:s vårkickoff tidigare i år.

Ett tydligt mål – god mat som för människor samman

När Nordika kontaktade oss var de i full gång med att planera en kickoff för hela personalstyrkan – en dag fylld med workshops, teambuilding och inspiration inför ett nytt verksamhetsår. Maten skulle inte bara mätta magen, utan även bidra till en trevlig och avslappnad stämning.

Tillsammans med deras eventansvariga satte vi ihop en säsongsanpassad meny med fokus på fräscha råvaror, lättare lunchalternativ och en eftermiddagsfika med det lilla extra.

Menyn i korthet

  • Lunchbuffé: Ugnsbakad lax med örtcrème, rostad färskpotatis, grönsakspytt med sparris och primörer, samt fröknäcke med hummus.
  • Eftermiddagsfika: Rawbollar, hallon- & vit chokladkaka samt ekologiskt kaffe.
  • Specialkost: Gluten- och laktosfria alternativ fanns tillgängliga, samt veganska val utan att kompromissa på smak.

Logistiken – lika viktig som smaken

Eventet hölls i företagets lokaler i Solna, och eftersom de hade ett tajt tidsschema mellan sina programpunkter var det viktigt att vi levererade punktligt och att allt var färdigdukat till angiven tid. Vår personal ansvarade för uppdukning, enklare servering samt undanplock – så att Nordikas team kunde fokusera helt på dagen.

Ett lyckat resultat

Responsen från deltagarna var väldigt positiv – särskilt uppskattades de fräscha smakerna och att vi kunde tillgodose alla kostpreferenser utan problem. Vi fick till och med höra att “det här är den bästa lunchbuffén vi haft på kontoret!” – något som värmer extra mycket.

Vi tackar Nordika Solutions AB för förtroendet
Att få vara en del av en viktig dag i ett företags kalender är ett uppdrag vi tar på största allvar – och med glädje! Vi ser fram emot fler samarbeten i framtiden.

Planerar ditt företag ett event, konferens eller kickoff? Hör av dig – vi skräddarsyr gärna något som passar just er!

Ett sommarbröllop i lantlig idyll – Mat & minnen för livet

Vissa uppdrag fastnar lite extra i hjärtat – och ett av dem var utan tvekan sommarbröllopet vi fick äran att catera åt Anna och Johan en solig julidag förra året. Ett bröllop fyllt av glädje, närhet, natur och fantastiska smaker – allt i en vacker lada strax i Stockholms skärgård.

Brudparets vision – avslappnat, elegant och hjärtligt

När Anna och Johan tog kontakt med oss på Le Festin var deras vision tydlig: de ville ha en buffé som kändes genuin och inbjudande, med inslag av svensk sommar men med en liten modern twist. Maten skulle kännas generös och vacker – som en festmåltid bland vänner.

Vi arbetade nära brudparet under planeringen för att skapa en meny som speglade deras smak och personlighet.

Menyn de valde:

  • Förrättsbuffé: Minipajer med chevre & rödbeta, rökt laxrulle med pepparrotsfärskost, picklad rödlök och små surdegssnittar med tapenade.
  • Huvudrätt: Grillad kalventrecôte, örtfylld portobellosvamp, rostad sommarpotatis, sparrissallad med citron och färska örter, samt kall bearnaisesås och rödvinssky.
  • Dessert: En somrig dessertbuffé med pannacotta i glas, jordgubb- och rabarberpaj, samt små marängkyssar med lemon curd.

En helhetsupplevelse

Vi stod för både matlagning, leverans, uppdukning och serveringspersonal under kvällen. I samarbete med brudparets florist och dekoratör såg vi till att buffén smälte in i den lantliga, romantiska miljön – rustika träbord, linne, vilda blommor och levande ljus satte stämningen.

Vår personal var på plats hela kvällen för att hålla buffén fräsch, fylla på, samt se till att både gäster och toastmaster kunde slappna av och njuta.

Ett minne för livet

Det var en varm kväll fylld av skratt, tal, dans och kärlek – och vi är så glada att vi fick vara med och bidra till att deras stora dag blev precis så oförglömlig som de önskat. Att se gästerna gå tillbaka för ”bara en liten bit till” av pannacottan är kanske det bästa betyget vi kan få!

Tack Anna & Johan för att vi fick vara en del av er dag
Att få vara med och skapa smakminnen på en av livets största dagar är ett privilegium vi aldrig tar för givet. Vi önskar er all lycka i framtiden – och hoppas vi ses igen på framtida fester.

Planerar du eller någon du känner bröllop? Vi skräddarsyr allt från mingel till trerätters – alltid med hjärta och smak i fokus.